• Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers
  • Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers

Recept: 

Info: Met dit recept maak je een appeltaart van ongeveer 23 centimeter (diameter)

Wat heb je nodig? 

  • 500 gram Taartbodem en Koekjes-mix 500g (te vinden in onze shop) 
  • 155 gram boter 
  • 50 gram ei (1 eitje) Kaneel
  • Suiker
  • Appels (liefst de oer-Hollandse Elstart appeltjes) 
  • Bakvorm (te vinden in onze shop)

Handig voor het bakken :

Klassieke Appeltaart

Hoe te bereiden? 

Meng de Taartbodem en koekjes mix met de 155 gram boter en het eitje. Meng dit alles samen tot een glad deeg is geworden en laat het deeg een uurtje opstijven in de koelkast.

Intussen tijd schil je de appeltjes en meng dit met wat kaneel en suiker naar smaak en voeg hieraan toe wat citroenrasp. 

Verwarm de oven alvast voor op 170 Graden (let op: elke oven is anders) Wij gaan uit van een heteluchtoven. 

Als het deeg klaar is rol het dan uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter dik.

Bekleed hiermee het bakvorm (houdt wel wat deeg over voor het afwerken van je taart en vul de bakvorm met de appeltjes met kaneel en suiker. 

Leg boven op de mix van de appels met kaneel, suiker en citroenrasp een raster van langwerpige reepjes deeg en bestrijk dit met een losgeklopt eitje. 

Schuif de appeltaart in de voorverwarmde oven en bak de appeltaart af in ongeveer 50 minuten.