• Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers
  • Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers

Quiche met broccoli

Ingredièˆnten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 8 plakjes bladerdeeg, diepvries (of zelf gemaakt quichedeeg) 400 gr broccoli roosjes
  • 125 gr magere spek reepjes
  • 2 lente-ui
  • 150 geraspte goudse kaas
  • snufje nootmuskaat
  • 200 ml kookroom
  • Zout
  • Peper

Bekijk ook onze geschikte bakvormen:

Quiche met Broccoli

Extra

  • Quiche vorm 26-28cm Æ
  • Bakpapier
  • Garden
  • Deegroller
  • Bakspray (of boter) voor het invetten van de vorm

Bakthuis tip

Bladerdeeg ontdooit snel en gaat hierdoor snel aan je werblad of plank plakken. Rol het daarom kort even uit en rol het daarna direct over de deegrol heen. Zo kun je het gemakkelijk over je quichevorm heen leggen zonder dat je een hele lap deeg in je handen vast moet houden.

Uitleg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook 4 minuten in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water om het garingsproces te stoppen en laat ze heel goed uitlekken. Bak de spekreepjes in een pan zonder olie of boter knapperig. Laat daarna even uitlekken op een keukenpapiertje op een bord. Maak ondertussen de lente-ui schoon en snijd in kleine ringetjes.

Leg vier plakjes bladerdeeg in een vierkant op je werkvlak. (Dit kan ook op een bakmatje etc. zijn)

Leg hier de andere 4 plakjes overheen. Rol dit deeg uit tot een lap deeg die iets groter is dan je quichevorm.

Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen van het deeg af. Je kunt nu eventueel het deeg een beetje inprikken met een vork. Heb je een quichevorm met gaatjes dan is dit niet nodig.

Verdeel nu de broccoli, spekjes en lente-ui over het deeg. Strooi hier de helft van de geraspte kaas overheen.

Klop nu de eieren los met de kookroom en breng op smaak met zout,peper en de nootmuskaat. Roer hier de rest van de geraspte kaas doorheen. Schenk dan het mengsel over het deeg en bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.