• Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers
  • Levering met DHL,DPD of POSTNL
  • Service en klantgericht
  • Goede Kwaliteit, niet tevreden laat het weten!
  • info@bakthuis.nl
  • Voor en door Thuisbakkers

Sloffentaart met Banketbakkersroom & Rode Vruchten

Recept: Voor een heerlijke klassieke sloffentaart, mischien wel de aller allerlekkerste slof van allemaal.

Wat heb je nodig?

  • Taartbodem/Koekjesmix 500 Gram (te krijgen in onze shop)
  • 155 Gram Boter
  • 1 ei
  • Banketbakkersroom 275 gram (te krijgen in onze shop)
  • Amandelspijs 150 gram
  • 500 milliliter water
  • Spuit zak (te krijgen in onze shop!)
  • Rode vruchten
  • Chocolaatje
  • Poedersuiker
  • Patisse verstelbare sloffen-Rand (te krijgen in onze shop!)

Hoe te bereiden?

Het deeg maak je klaar met 500gram mix, 155 gram boter en 1 eitje. Meng deze ingredi├źnten samen tot een mooi glad deeg en laat dit een uurtje opstijven in de koelkast.

Rol wanneer is dit is afgekoeld in de koeling uit tot circa 0,8cm dik. Vet daarna de sloffen bakrand in met een beetje boter. Verdeel het deeg over de sloffenrand en haal als laatste overtollige deeg weg.

Als je dit hebt gedaan kunnen we het spijsmengsel gaan maken. Meng. 150 gram spijs met een half eitje. Verdeel dit mengsel of de bodem van de het sloffendeeg met een spuitzakje. Bak de slof nu in circa 25 minuten op 180┬░C (let op dit kan per oven iets verschillen). Haal de slof daarna uit de oven en haal direct na het bakken de sloffenring van de sloffenbodem af en laat de slof goed afkoelen.

Meng 200 gram banketbakkersroom mix met 500 milliliter water met een garde ruim 3 minuten op een hoge stand.

Verdeel de luchtig geklopte banketbakkersroom over de sloffentaart doormiddel van een spuitzak, spuit je dit netjes op, bekijk onze shop voor verschillende spuitmondjes en spuitzakken.

Als laatste verdeel je de rode vruchten over de de slof en werk dit af met een beetje poedersuiker er over te strooien en een chocolaatje en klaar je is jouw heerlijk, fruitige en zoete sloffen gebak!

Smullen maar!